”Valvinnande” skattehöjningar utlovas

Den rödgröna oppositionen har verkligen bra koll på vad svenskarna vill ha. Svenskarna vill ha mindre pengar i plånboken att bestämma över själva, det är mycket bättre att staten och övriga offentliga institutioner bestämmer vad man ska göra med sina pengar. Dessutom skapas det fler jobb och fler människor vill arbeta när de vet att det lönar sig sämre att arbeta än att gå på bidrag, för alla vill ju ha det så dåligt ekonomiskt ställt som möjligt. Därför lovar nu, med hela sitt hjärta, den rödgröna oppositionen skattehöjningar om de vinner valet.

Skattehöjningarna löser alla problem. Välfärden räddas och genom ett trollslag få vi mer pengar till allt som människor vill ha. Snart har vi nog en varsin, standardiserad bil på statens bekostnad också för det ingår väl i välfärden att alla ska ha det, egentligen? Dessutom kommer det fler jobb bara man höjer skatterna. Ja, mest inom offentlig sektor förstås, men de jobben är ju allas våra jobb så det ingår väl i välfärden att alla ska kunna jobba i offentlig sektor om de vill. Med skattepengar kan man satsa oss ur krisen, för de tar ju aldrig slut om man bara ser till att höja skatten lite till när man börjar se botten på den statliga skattkistan. Krisen kommer ju vara i minst ett och ett halvt år till och bara bli värre, eller hur var det OECD sa att det låg till?

Det är ju direkt oetiskt att det då finns människor som påstår att vi måste betala mer av välfärdskostnaderna själva istället för via skatten. Det är ju att lura människor, det finns ju hur mycket skattepengar som helst att använda liksom. Bara att höja lite till. Det är ju det människor vill, alla i Sverige svarar ju ja på frågan ”Vill du ha mer välfärd som du inte behöver betala för direkt ur egen ficka?” liksom. Klart att alla då vill betala lite mer i skatt, sådär 70-80 procent i alla fall, för att få den där ökade välfärden. Klart att de röd-gröna kommer att vinna valet då, speciellt om de ser till att sätta en före detta kommunist som finansminister. Då kommer skatterna skjuta i höjden direkt och planekonomin äntligen att kunna införas, precis som alla i det här landet vill.

Eller vänta. Det sägs ju att skatterna i Sverige skadar oss internationellt och leder till att vi inte kommer att kunna konkurrera med kunskap på sikt, om inget händer. Satsningar som ska ta oss ur krisen måste komma från det privata, eftersom staten inte kan ta några risker med skattepengar. Därmed måste skattesystemet reformeras. Dessutom finns det en väl dokumenterad korrelation mellan lägre skatt och fler människor i arbete. Inte tvärt om.

Människor i Sverige tycker dessutom om att bestämma själva över sina pengar, därför vill de inte ha höjda skatter. Visst, alla vill ha mer välfärd, men bara så länge någon annan betalar. De vill ha mer för samma pengar. Då kanske effektiviseringar och till viss del också privatiseringar är bättre än skattehöjningar, eftersom de brukar medföra mer välfärd för samma pengar. Dessutom finns det en gräns för hur mycket skatt man kan ta ut. Om man sätter den gränsen vid ”människor börjar flytta sina pengar ur landet och satsar dem någon annanstans” så passerade vi den gränsen för länge sen. De ”rika” betalar ingen skatt, de enda man straffar i Sverige är dem som lyckats skaffa sig lite högre lön genom utbildning. De som vänstern vill komma åt kommer undan helt genom skatteplanering och annat som inte går att komma åt.

De rödgröna kommer med fler ”vinnande” förslag som lockar fler människor över till alliansen. Det är glädjande att oppositionen äntligen börjar berätta i klartext vad de vill göra efter nästa val, varje nytt förslag de presenterar ökar chansen för alliansen att vinna 2010.

Intressant?

Permalänk till denna artikel: https://perpettersson.eu/2009/06/25/valvinnande-skattehojningar-utlovas/

1 ping

  1. […] Ulf Bjereld, Vänsteroppositionen har spenderbyxorna på GP4, Svart på vitt, Claeskrantz.se, Per pladdrar på, Peter Andersson – me…, Kaj Raving – Nybro, Klimatbluffen, Peter Andersson – me…, […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.