Välkända företag hjälper diktaturer

Mark Klamberg är duktig på att uppmärksamma när saker går snett i övervakningen, något som ju blivit allt vanligare. Nu noterar jag att han tagit upp att flera välkända företag baserade i så kallade västländer, levererar system till diktaturer för att dessa ska kunna övervaka vad deras medborgare gör på internet och kunna begränsa åtkomst till olika sidor och tjänster online. Detta är ju ingen nyhet, redan Google har ju sett till att censurera eller ”anpassa” sökresultaten i Kina så man där bara får solsken och blommor om man söker på Himmelska fridens torg.

Mark uppmärksammar nu att Siemens och Nokia är de som byggt upp systemen som Irans regim använder, väldigt dålig publicitet för dessa företag i dessa dagar. Tråkigt att ingen uppmärksammat det stort tidigare bara.

Mark fortsätter att göra skäl för sitt rykte som en av Sveriges duktigaste bloggare vad gäller integritetsfrågor och demokrati. Keep it up!

Intressant?

Permalänk till denna artikel: https://perpettersson.eu/2009/06/23/valkanda-foretag-hjalper-diktaturer/

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.