Prostitution blir mer accepterat

Jag har tidigare på bloggen skrivit om sexköpslagen och varför den bör avskaffas. Jag har som vissa vet även motionerat till Liberala ungdomsförbundets kongress om att vi bör ta ställning mot sexköpslagen. Centerpartiets ungdomsförbund har redan gjort så medan vi i LUF som officiell linje intar en mer avvaktande hållning, men uttalar oss inte längre för sexköpslagens bevarande.

Nu visar en ny undersökning att vi går i takt med Sveriges unga. Rapporten ”Se mig – unga om sex och internet” visar att 43% av ungdomarna inte ser några problem med att människor tar betalt för sexuella tjänster. Den visar också att det är fler unga killar än unga tjejer som faktiskt någon gång själva utfört sexuella tjänster mot någon form av ersättning.

Undersökningen visar två saker tydligt. Dels att unga i allt större utsträckning inte anser att det är förkastligt med sexuella tjänster mot betalning, dels att det inte längre stämmer att det är kvinnor som säljer sex till män och att män som säljer sex är en minimal grupp som går att bortse från. Förhoppningsvis kommer den här undersökningen att leda till en mer utvecklad debatt om sexköpslagen och samhällets syn på prostitution.

Intressant?

Permalänk till denna artikel: https://perpettersson.eu/2009/09/14/prostitution-blir-mer-accepterat/

1 kommentar

    • Arne14 september 2009 kl. 18:35
    • Svara

    Jag tycker att det är TRAMS att man inte får köpa sex i Sverige.
    Då man kan köpa nästan allt för pengar, varför skulle man inte även få köpa sex?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.