Hur man inte vinner val, del 2

Socialdemokraterna i Stockholm med Carin Jämtin i spetsen, vill höja kommunalskatten med 60 öre om de vinner valet 2010. Carin Jämtin tror inte att det kommer att skrämma väljarna utan ”tror att stockholmarna är kloka och solidariska och märker att det behövs mindre klasser i skolan och fler fältassistenter”. Hon har uppenbarligen inte hängt med så mycket i hur opinionen svängt i storstäderna och speciellt i Stockholm. Det är inte till vänsterpartiet som socialdemokraterna förlorat väljare utan till miljöpartiet och allianspartierna, det vill säga de partier som inte ser högre skatter och mer pengar till allt som den enda lösningen på världens problem.

Jämtins utspel kommer inte att locka några medelklassväljare, utan snarare skrämma de få icke-kärnväljare socialdemokraterna har kvar i Stockholm rakt i armarna på alliansen och MP. Om socialdemokraterna vill vinna Stockholms stad borde de istället lyssna på sina kolleger i länet; de som vill reformera LAS och hålla tillbaka skatteökningarna. Annars är det nog rätt kört för vänsteroppositionen även 2010.

Intressant?

Permalänk till denna artikel: https://perpettersson.eu/2009/10/06/hur-man-inte-vinner-val-del-2/

1 kommentar

    • sten6 oktober 2009 kl. 17:13
    • Svara

    Sossarna är helt rökta i stockholmspolitiken, på väg att bli ett av dom mindre partierna. EU valet talar sitt tydliga språk. Sossarna kom först på fjärde plats. Alliansen kommer helt säkert att vinna i valet 2010, och det största oppositionspartiet kommer att vara Miljömuppar. Kommer att bli kul att se att oppositionsfinansborgarådet är en Mupp i stället för en sosse.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.