Provvalsdags

Idag börjar provvalet till Folkpartiet liberalernas listor till stadsfullmäktige och landstingsfullmäktige i Stockholm 2010. Jag är en av kandidaterna. Jag ställer upp i 6:e kretsen, vilken ungefärligt omfattar stadsdelarna Hässelby-Vällingby, Spånga-Tensta och Rinkeby-Kista.

Mina huvudsakliga intresseområden är kultur, integration, likabehandling, stadsbyggnad och trafikplanering. Det är med frågor som rör detta som jag vill jobba om jag kommer in i stads- eller landstingsfullmäktige.

Jag vill rent allmänt arbeta för att föra fram den liberala ideologin även på lokal nivå. Alltför ofta glömmer vi bort ideologin när det kommer till lokala frågor och utan att tänka vidare antar man en pragmatisk lösning. I många fall stämmer dessa lösningar bra överens med en allmänliberal ideologi, men genom att tänka ett steg längre och titta på frågorna också med ideologiska glasögon, kan man faktiskt skapa en ännu bättre politik som dessutom håller samma linje genom alla verksamheter.

För mig är människans valfrihet och frihet grundläggande. Det offentligas uppgift är att se till att alla människor får möjlighet att leva sina liv som de själva vill, men utan att styra dem och begränsa deras val. Därför är mångfald viktigt, därför ska det finnas olika alternativ att välja på och därför ska regler hållas så allmänt som möjligt för att passa alla individer.

Är du medlem i Folkpartiet liberalerna i Stockholms stad så har du under perioden 9 – 23 november möjlighet att lägga din röst på mig. Vill du veta mer om mina åsikter kan du läsa mitt valmanifest 2010.

Intressant?

Permalänk till denna artikel: https://perpettersson.eu/2009/11/09/provvalsdags/

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.