Madeleine Sjöstedt som kulturminister

Madeleine Sjöstedt, kultur- och idrottsborgarråd (FP) i Stockholm, är en av de mest kompetenta och duktiga kulturpolitiker som finns i Sverige idag. Hon har en klar och tydlig vision för kultur- och idrottspolitiken, hon vågar ta strider och hon har tagit många bra initiativ för att utveckla kulturpolitiken. Hon är helt klart den starkast lysande stjärnan bland borgerliga kulturpolitiker idag.

Idag tog jag därför ett initiativ som jag har funderat på länge – en kampanj för att föra fram Madeleine Sjöstedt som nästa borgerliga kulturminister, efter en valvinst i september. I praktiken handlar det om att jag idag startade en grupp på Facebook för att driva denna fråga. Visst, det är ”bara” en facebookgrupp, men vi vet av erfarenhet att grupper som blir stora på Facebook faktiskt kan påverka den allmänna opinionen.

Om Madeleine själv vill bli kulturminister vet jag inte. Jag vet att hon älskar kultur- och idrottspolitiken och brinner för frågorna. Jag vet också att hon skulle bli en tokigt duktig minister. Hon har självklart all rätt att tacka nej, om gruppen nu skulle resultera i att hon faktiskt får frågan i september. Jag tror dock att hon har starkt stöd och jag måste ju i alla fall få föreslå det. Alla som känner mig vet att jag inte kan vara tyst.

Intressant?

Permalänk till denna artikel: https://perpettersson.eu/2010/02/01/madeleine-sjostedt-som-kulturminister/

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.