Kortbedrägeri kräver polisanmälan

Svensk Handel hävdar att bankerna mörkar statistiken när det gäller kortbedrägerier.

Bankerna mörkar problemet. Deras grundinställning är att inte skapa oro, därför ersätter de kunderna, som då inte har någon anledning att polisanmäla, säger Dick Malmlund, säkerhetschef på Svensk Handel till SVT:s Rapport.

Nu kan jag förstås inte svara för hur alla banker gör, men eftersom jag faktiskt har jobbat med detta själv vet jag hur just den banken agerade. Där krävdes det polisanmälan av kunden för att de skulle få tillbaka pengarna, om de själva hade upptäckt att pengar saknades. Hade banken upptäckt bedrägeriet, gjordes det alltid en polisanmälan av banken. Det betyder att alla bedrägerier polisanmäldes och hamnade i statistiken. Det är förstås bara en av de stora bankerna som jag kan svara för i detta fall, men jag har svårt att tänka mig att de andra bankerna agerar annorlunda.

Permalänk till denna artikel: https://perpettersson.eu/2010/08/07/kortbedrageri-kraver-polisanmalan/

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.