Svenska mästerskapet i hyckleri redan avgjort

Vinnare i det svenska mästerskapet i hyckleri kan definitivt koras. Utan konkurrens har Vänsterpartiet tagit hem segern.

Redan i kvalen visade Lars Ohly upp sig från sin bästa sida när han krävde skattelättnader för elitidrottare för att hålla dem kvar i landet, samtidigt som han krävde skatteökningar för övriga med höga inkomster och förmögenheter. För elitidrottare var det en viktig morot att de skulle få behålla sina egna pengar, för övriga yrkesgrupper var det ett hinder att vissa fick mer betalt än andra.

När jag började på SJ tjänade mina chefer mångdubbelt mer. Inte var det någon drivkraft! Skulle alla bli chefer då?

Lars Ohly i intervju i DN

Resten av säsongen har gått bra och även om finalen inte står förrän 19 september står det redan nu klart att hyckleriet nått oanade och oslagbara höjder i vänsterpartiet.

I söndags klargjorde Lars Ohly i sitt tal i Gnesta att skattepengar inte ska gå till vinster i friskolan. Idag kräver vänsterpartiet och ung vänster i Stockholm att stadens med hjälp av skattepengar ska garantera att småföretag i förortcentrum kan fortsätta gå med vinst, så att de inte tvingas att stänga ner.

Oväntat för att komma från vänster? Nej, Vänsterpartiet har faktiskt ambitionen att räknas som småföretagarnas parti i Stockholms stad!

Ann-Margrethe Livh och Clara Lindblom i debattartikel i dagens SvD

Det är genialt, hyckleriet kan inte bli tydligare eller större. Vänsterpartiet lär fortsätta att köra hårt ända in i kaklet men det är redan nu tydligt att inget annat parti har minsta chans att ta hem årets mästerskap – heller.

Intressant?

Permalänk till denna artikel: https://perpettersson.eu/2010/08/10/svenska-masterskapet-i-hyckleri-redan-avgjort/

7 kommentarer

4 pingar

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tobias11 augusti 2010 kl. 01:04
  • Svara

  En grej jag brukar dra upp… apropå flygningen (ursäkta om det blir lite off-topic här):
  Jag flög hyfsat frekvent till Estland och tillbaka, en resa på ~45 minuter vardera riktningen. På kul räknade jag ut CO2-utsläppen per person på en sådan resa (finns tabeller för de flesta flygplanstyper på webben) och jämförde med elförbrukningen hemma. Kom fram till att utsläppen per resa och person motsvarade 10 års (!) elförbrukning hemma i min lägenhet, beräknat på genomsnittlig svensk elmix (dvs inte med hänsyn till att jag har ”miljöavtal” eller vad de nu valt att kalla det). Och så väljer man att fasa ut glödlampor… puh! Sätt det i lite perspektiv!

 1. Instämmer med Jan Sjöberg, Wetterstrand som enskild individ tar hem priset. Kommer inte ihåg i vilket media hon uttalade sig i, men det rörde MPs krav att förbjuda flygtrafiken söder om Sundsvall.

  Hon får frågan om hur affärsmän från Stockholm ska ta sig ner till Göteborg

  MW: Dom får åka tåg ner….

  – Men om dom flyger ner så hinner dom förhandla 2h och vara hemma i Stockholm på samma tid som en enkel resa med tåg tar.

  MW: Dom får väl lägga om sina rutiner…

  – Är du gift föresten?

  MW: Vad det för fråga?

  – Nej… Jag är bara intresserad….

  MW: Jo men jag är gift

  Med vem då frågar journalisten och Wetterstrand svarar.

  – Bor ni ihop?

  MW: Nej han bor Finland.

  – Jaha men det är ett trevligt land, träffas ni ofta?

  MW: Ja det blir väl tre, fyra gånger i veckan iallafall.

  – Okej och då åker du färjan över?

  MW: Nej det är klart jag flyger.

  – Okej? Så affärsmän ska åka tåg till Göteborg men du ska få flyga?

  MW: Men jag måste ju få träffa min man!

  Reserverar mig för fel i min transkription, men kontentan är den samma. Detta tar hem priset alla dagar i veckan.

  • Tobias10 augusti 2010 kl. 20:00
  • Svara

  Jämlikhet råder i Vänsterpartiets Sverige, men inte samma jämlikhet för alla. Det är nämligen skillnad på folk och folk, har ni inte förstått det?

  De som vill driva skolor och vårdinrättningar är maktgalna, pengagiriga utsugare som bara vill tjäna pengar. Småföretagare i förorten är ensamma, stackars människor som bara vill få ihop till brödfödan.

  Elitidrottare är duktiga människor, förebilder, som förtjänar varenda krona de tjänar. Andra, som tjänar pengar för att de har utbildat sig i många år, och kanske rentutav blivit chefer eller liknande, de är fula kapitalister som inte ska tro att de är något – inte är de värda en rejäl lön iallafall.

 2. Visst är det fascinerande att företag som tillför nytta till samhället (t.ex. privata vårdföretag) ska jagas ut med bössa, men att lokala tantbutiker i förorterna ska subventioneras?

 3. Lysande inlägg. Lars Ohlyckan är en verklig tillgång för de grönröda!

 4. Vänstern på första plats, med hårfin marginal till Wetterstrand. För hon är ett kapitel för sig, vad gäller hyckleri. Ohly förstår ju bara inte bättre. Sätt honom i Jannes skolbänk, så kan det bli folk av honom med.

 5. Haha, hysteriskt kul vinkling! 😀

 1. […] som bloggar om detta: Amanda Brihed, Seved Monke, Per Altenberg, Helena von Schantz, Per Pettersson, Olov […]

 2. […] Per Pettersson skriver om hur Vänsterpolitikerna hycklar och hur dom hade vunnit guld om det funnits ett Hyckleri-SM. Dock måste jag  instämma med Jan Sjöberg som kommenterar på Pers blogg. Maria Wetterstrand, språkrör för MP, tar på egen hand hem priset. Kommer inte ihåg i vilket media hon uttalade sig i, men det rörde MPs krav att förbjuda flygtrafiken söder om Sundsvall. […]

 3. […] Svenska mästerskapet i hyckleri redan avgjort […]

 4. […] blir att vinstintresset, vad än SvD:s ledarredaktion eller andra borgerliga tänkare och politiker än tror, inte per automatik kommer leda till ständiga försök att bli mer […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.