Vissa saker faller plattare än andra

Nyamko SabuniExpressen slår på stora trumman och avslöjar att en opolitisk tjänsteman på integrations- och jämställdhetsdepartementet har jämfört islam med nazism på sin blogg för ett par år sedan. I sig är det intressant förstås, eftersom en tjänsteman som ska arbeta med integration kanske också bör tycka att integration är möjligt och önskvärt. Hans åsikter gör att det går att ifrågasätta honom. Så långt är det förstås intressant på sitt sätt.

Vad som gör det mer absurt är intervjun med Nyamko Sabuni, där det verkar som att Expressen försöker få henne att i pågående intevju lova att avskeda tjänstemannen, eller möjligen erkänna något absurt som att hon skulle dela hans åsikter. Den som har lite koll på de opolitiska tjänstemännen vet att det inte är ministern som tillsätter dem och att de arbetar kvar oavsett vilka partier som sitter i regeringen. En minister kan inte lägga sig i personalpolitiken på det sätt som Expressen verkar tycka att de måste. Deras avslöjande kan kanske få konsekvenser för tjänstemannen, men det är inte upp till ministern att agera. Det finns andra personalansvariga på departementet som finns där just för att hantera den personal som är opolitisk.

Avslöjandet om tjänstemannen må vara intressant, men Expressens intervju med Sabuni gör att hela avslöjandet får ett löjets skimmer, för att inte säga strålkastarljus, över sig. Den är verkligen helt absurd. Det skulle vara intressant att ha lyssnat på diskussionen som föregick det publicistiska beslutet…

Intressant?

Permalänk till denna artikel: https://perpettersson.eu/2010/08/18/vissa-saker-faller-plattare-an-andra/

1 kommentar

    • Johnny18 augusti 2010 kl. 13:57
    • Svara

    Det är väldigt många som gör samma jämförelse, bland annat Per Ahlmark. Men nu skall de rödbruna dra igång häxjakten, inavandringspolitiken eller islam får inte kritiseras i Sverige, det har de sju riksdagspartierna och media bestämt.

    ”Antirasismen kommer att bli 2000-talets kommunism.”

    Alain Fienkielkraut, fransk-judisk filosof. (Killen fick verkligen rätt)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.