Vill du jobba med mig?

En person som får skyhöga poäng på färdighetstester inom logisk tänkande och kreativitet, numerisk förståelse och verbal förmåga. En person som har ledaregenskaper, tänker utanför lådan och är duktig på att nätverka. En person som är kreativ, expert på kommunikation och dessutom är bra på organisationer och struktur. Låter det som en person du vill ska jobba för dig? I så fall kan du kontakta mig omgående.

Per PetterssonJag har gjort ett gäng personlighetstester bara det senaste året. Det har varit såväl i rekryteringssyfte som för mitt eget nöjes skull. De har väl inte direkt lärt mig så mycket nytt, snarast bekräftat vad jag redan visste och givit mig intyg på vem jag är. Givetvis är det kul, men jag har inte listat ut vad jag ska göra med resultaten utöver det faktum att de ibland använts i en rekryteringsprocess. Så kom jag plötsligt att tänka på min blogg och här kan du nu läsa lite mer om vem jag är, enligt diverse personlighets- och färdighetstest.

Färdigheter

Jag har väl alltid fått etiketten intelligent av omgivningen. Höga betyg i gymnasiet och gott läshuvud har ju underlättat. Därefter har såväl inskrivningsprovet i lumpen som diverse andra tester visat att jag har höga poäng i det som kallas klassisk intelligens. Logiskt tänkande, mönsterigenkänning och spatialt tänkande brukar jag få allra högsta betyg på. Det innebär också, har jag fått veta, att man är bra på att tänka utanför givna ramar – utanför den berömda boxen. Dessutom får jag ständigt höga betyg på språk och numeriskt tänkande, men något hack under maxbetyget.

Personlighet

Något som vanligen märks tidigt är att jag är väldigt utåtriktad, sällan blyg och att jag inte är rädd för att ta för mig. Jag älskar att argumentera för min sak och kräver goda argument för att ändra åsikt. Vissa tester hävdar att det gör mig till en god säljare och det ligger kanske något i det, men det jag är bra på är inte att sälja produkter utan det jag kan sälja är idéer, sätt att tänka och så vidare. En vanlig reaktion på tester är att jag definitivt borde bli politiker, men det är ju svårt att försörja sig på så länge man inte hamnat i riksdagen eller motsvarande. Det råder dock inga tvivel om att jag vill vara med och påverka och att jag inte är bra på att blint lyda order.

Ledarskap är något jag både tar för mig av och ofta ges av andra. Jag kallas ofta en naturlig ledare och så snart det inte finns ett fungerande ledarskap i en grupp är jag en av kandidaterna till att ta kommandot. Jag är en coachande ledare, som lämnar uppgifter till medarbetare och sen finns där för att stödja dem, men förutsätter samtidigt att arbetet fortlöper så länge ingen kommer till mig med problem. Det skulle inte falla mig in att titta över någons axel för att kontrollera att de gör vad de blivit tillsagda, vilket till viss del säkert beror på att jag inte själv klarar av att andra gör så mot mig.

I kontakten med andra är jag öppen och social och bjuder på mig själv mycket. Jag är en känslomänniska, samtidigt som jag kan behärska mina känslor i de flesta situationer. Dock känner jag av stämningar och är en relativt god människokännare. Jag kan ofta förstå mig på hur andra tänker och varför. Jag ställer också gärna upp för andra människor om de behöver min hjälp på något sätt. Dessutom är jag och Jante svurna fiender, så jag uppmanar andra att visa upp när de gjort något bra och jag är sällan tyst om egna framgångar.

En av de få saker som kan göra mig stressad är att inte ha något vettigt att ta mig för. Därför vill jag alltid ha saker att göra och så snart jag inte har en uppgift börjar jag göra något annat, om det så bara är att uppdatera mig på senaste nyheterna. Jag har heller inte tålamod med att sitta och göra samma typ av uppgift dagarna i ända utan behöver variation i arbetet. Jag lämpar mig därför otroligt dåligt som exempelvis registrator, assistent eller liknande.

Kunskaper och styrkor

Många tester går ju inte in på vad det är man ska arbeta med, men jag har hittat några sådana också. Inte heller där var det några egentliga överraskningar. Det senaste testet pekade ut mig som entreprenören och, i nästan lika hög grad, konstnären och organisatören. Det visar sig att jag lämpar mig för yrken som har hög grad av kreativt tänkande, organisation, strategi och eget ansvar, så som kommunikatör, kommunikationsstrateg, PR-konsult, journalist, fotograf och så vidare. Alla dessa saker har jag redan gjort, såväl inom ramen för betalda arbeten som i olika ideella engagemang. Jag fotograferar mycket, jag älskar att skriva och jag har föreläst om hur man kan använda sociala medier för att nå ut med sitt budskap och det har handlat om såväl praktik som strategi.

Om du tycker att det här låter som en person som du vill anställa, är du välkommen att kontakta mig. Jag är än så länge tillgänglig, men vem vet hur länge? Du når mig exempelvis på per.pettersson [at] ungliberal.se.

Här finns min CV.

Intressant?

Permalänk till denna artikel: https://perpettersson.eu/2011/04/16/vill-du-jobba-med-mig/

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.