Bekämpa ett missbruk med ett annat?

Ibland är det synd att jag inte köper lotter, utom enstaka trisslotter i present till folk. Hade jag gjort det, hade jag kunnat sluta köpa lotter från Miljonlotteriet. Råkade just notera att hela vinsten från dem går till IOGT-NTO. Förutom att jag ju inte vill finansiera dem, vilket ju inte är en nyhet för den som läst min blogg, så känns det rätt skumt.

IOGT-NTO jobbar ju för att minimera alkoholbruket, eftersom de verkar tro att det är en universallösning för att också minimera alkoholmissbruket och -beroendet. För att finansiera sin verksamhet använder de alltså spel och dobbel, en verksamhet som lider av samma fula baksida av missbruk och beroende.

Hyckleri och dubbelmoral när den är som vackrast, med andra ord.

Permalänk till denna artikel: https://perpettersson.eu/2011/11/07/bekampa-ett-missbruk-med-ett-annat/

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.