LO: Glömska, inkompetens och censur

LO har det inte lätt just nu. Först låtsas man glömma att man har varit med och fattat beslut om bonusar och pensioner. Sen, när man motbevisats, hävdar man att man inte förstått vad man beslutat. Om man som styrelseledamot inte kan läsa innantill är det tecken på grov inkompetens eller möjligen bara på att man inte bryr sig.

Nästa steg i sagan om LO och maktfullkomligheten är att man försökt att censurera obekväma medarbetare på Aftonbladet. Eftersom LO äger halva tidningen har man utsatt förre chefredaktören för påtryckningar för att tysta kritiska krönikörer och för att införa en bättre, mer LO-vänlig debattsida i tidningen.

Det är självklart att en ägare ska ta ansvar för sin tidning och dra upp riktlinjer för inriktningen på den. Det gör man dock genom en bra chefredaktör och goda val av medarbetare. Det är inte okej att censurera och tysta kritiska röster. Man måste som ägare tåla granskning även av sina egna journalister, att tillåta detta är även att öka trovärdigheten för tidningen. Toppstyrda medier där kritiska röster tystas hör hemma i diktaturer, inte i demokratiska stater med pressfrihet.

LO och socialdemokraterna (som ju är LO:s partipolitiska gren) fortsätter att skapa sig problem. Förhoppningsvis kommer medlemmar och väljare snart att tröttna på cirkusen och göra slut med sosse-draken en gång för alla. Om det skapades nya partibildningar och fler fackföreningsrörelser vore det bara positivt för Sverige. Mångfald är bra i alla lägen, även vad gäller politik och ett parti som är så pass stort så det snart inte ens vet vad det vill själv, medför bara byråkrati och stagnation i den politiska processen.

Jag önskar vänsterrörelsen all lycka med att reda ut sina problem. Säg bara till om ni behöver en red bull för att orka…

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Permalänk till denna artikel: https://perpettersson.eu/2009/04/02/lo-glomska-inkompetens-och-censur/

1 kommentar

  • Emil2 april 2009 kl. 18:28
  • Svara

  Det fanns nagra fackfunktionarer som kritiserade Wanja och kravde hennes avgang men dom ar tysta nu.
  Hur har dom tystats?
  Har dom sparkats eller har deras tystnad kopts och i sa fall med vad?
  Styrelseplatser, battre jobb, pensionsavtal?
  Wanjas handlande med journalister
  tyder pa att hon ar kapabel till vad som helst
  Kenneth Björkman, ordförande för LO-distriktet i Skåne, var en av de fa som krävde Wanja Lundby-Wedins avgång efter att pensionshärvan i AMF uppdagats.
  Nu ar han inte dar langre.
  Ar det Wanja eller magon av hennes bulvaner som ligger bakom utrensningen? Det ar tydligen inte bara obekvama journalister som skall bort.
  Vet hon ingenting eller har hon blivit grundlurad igen

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.