Rättvis fördelning?

Fredrik Federley kräver på sin blogg att moderaterna ska dela med sig av ministerposterna och att Fredrik Reinfeld därmed borde genomföra en regeringsombildning i höst.

Låter väl sunt på sätt och vis, övriga allianspartier skulle må bra av att få lite mer cred för det gemensamma arbetet.

Frågan är hur han tänkte med fördelningen?

Federley föreslår att centern, som har fyra ministrar (däribland vice statsministerposten), ska få två till. Folkpartiet liberalerna, som har fyra ministrar och kristdemokraterna, som har tre, ska få en var till. Detta för att avspegla storleken på partierna bättre. Med tanke på att folkpartiet är starkare i opinionen än centern och definitivt är rejält mycket större än kristdemokraterna så verkar fördelningen aningen sned. Rimligare vore att centern och folkpartiet liberalerna får samma antal ministerposter.

Så visst, gärna lite mindre moderatdominans i regeringen. Men vi kanske ska vara lite ärliga mot varandra och framför allt inte bli giriga, Federley.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Permalänk till denna artikel: https://perpettersson.eu/2009/04/16/rattvis-fordelning/

1 kommentar

  1. Kan för övrigt nämnas som kuriosa att SvD:s första version av artikeln påstod att FP hade 3 ministrar. Undrar vem av Jan Björklund, Nyamko Sabuni, Cecilia Malmström och Lars Leijonborg man glömde bort i sin räkning.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.