Meningslös dom

De ansvariga för Pirate Bay som åtalats för medhjälp till upphovsrättsbrott fälldes av tingsrätten. Inte direkt oväntat, speciellt inte när majoriteten i tingsrätten består av nämndemän som är politiskt tillsatta utan något speciellt kunnande om juridik.

Domen i sig betyder väldigt lite. Detta mål kommer att överklagas till högsta instans innan det hela är avgjort så alla domar innan Högsta domstolen har sagt sitt kommer vara tämligen meningslösa. Visst sänder detta en signal om var lägsta instans i rättsväsendet tycker om fildelning men det avgör inte målet.

Däremot har vi nu ett rättsfall att hänvisa till när vi ska argumentera för att det krävs lagändringar för att möjliggöra för den fria informationsspridningen på internet.

Upphovsrätten i dess nuvarande form och upphovsrättsdrakarna är på utdöende. Det är bara att hoppas att de inte lyckas ställa till med alltför mycket oreda under sina aggressiva dödsryckningar.

För mer läsning, se

DN.se

SvD.se

E24.se

Aftonbladet.se

Expressen.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Permalänk till denna artikel: https://perpettersson.eu/2009/04/17/meningslos-dom/

3 pingar

  1. […] kan du läsa mer om detta ämne: Knuff, Per Pettersson, […]

  2. […] krypa genom mig med. IDG, SvD, Bloggportalen, DN, Piratpartiet, Andra bloggare Stationsvakt, perpettersson, agp29, Jinge, silverunit, filindeblogg, Pär Ström, Hell-man,Kulturbloggen Tags: bloggar, […]

  3. […] bloggare Stationsvakt, perpettersson, agp29, Jinge, silverunit Tags: bloggar, Demokrati, fildelning, frihet, fultankning, […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.