Ännu ett monopol försvinner

Med en alliansregering dyker det ofta upp glädjeämnen. Idag gläds jag åt att regeringen idag fattar beslut om att avskaffa monopolet på bilbesiktning från 1 juli nästa år. Ännu ett monopol försvinner och förmyndarstaten, som vill ha absolut kontroll över varje liten millimeter av medborgarna, bryts ner ytterligare en liten del. Med en eller två mandatperioder till under alliansen kanske vi till och med kan få en stat som helt ärligt tror att medborgarna har intelligens, kan fatta informerade beslut och hellre bestämmer över sina egna liv än lämnar sig helt i statens händer. Det är bara att hålla tummarna att den rödgröna oppositionen fortsätter på inslagen väg, så att dessa två mandatperioder med alliansen kan bli verklighet.

Intressant?

Permalänk till denna artikel: https://perpettersson.eu/2009/07/09/annu-ett-monopol-forsvinner/

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.