Blocköverskridande samarbete? Ja tack. S? Nej tack.

Flera ledande folkpartister pratar om att skapa ett blocköverskridande samarbete med socialdemokraterna om sverigedemokraterna kommer in i riksdagen efter valet 2010. Så långt är det bra, jag har också propagerat för att vi ska samarbeta med fler partier än bara alliansen. Tyvärr är det inte samma sammansättning som dessa folkpartister ser framför sig. Istället ser de ett samarbete med socialdemokraterna.

Jag ser inte vad vi skulle ha gemensamt med socialdemokratin, som går till val på att höja skatter, speciellt i Stockholms stad men även på riksplanet, och dessutom går allt längre åt vänster trots de krafter i bl.a Stockholms län som försöker hålla emot. Nej, istället önskar jag mig ett blågrönt samarbete, där miljöpartiet lever ut sin liberala ådra och gemensamt med oss andra ser till att genomföra en liberal grön politik. Moderaterna må vara sega att komma igång med miljöfrågorna, vilket hittills varit miljöpartiets anledning till att inte vilja samarbeta med alliansen. Jag tror istället att miljöpartiet skulle vara den avgörande stöten som satte kulan i rullning och på allvar skapade en hållbar utveckling även i allianspolitiken.

Jag hoppas innerligt att de liberala krafterna i MP fortsätter att frodas och driva partiet i en riktning som till slut omöjliggör ett samarbete med vänsterpartiet och därmed gör MP till ett europeiskt miljöparti, som ställer sig utanför eller över blockpolitiken.

Intressant?

Permalänk till denna artikel: https://perpettersson.eu/2009/11/20/blockoverskridande-samarbete-ja-tack-s-nej-tack/

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.